Pegasus’dan kabin bagaj hakkı düzenlemesi))

26 Ocak’tan itibaren …

Pegasus, kabin bagaj hakkı ile güncellenmesi ile seyahat edenleri sevindirdi. Bilindiği üzere el çantaları, kabin bagajlari 8 kg lik hak taniniyordu. Standart ölçüleri 55 x 40 x 20 olan bagajlar  check in sırasında 8 kg fazla olmaması gerekiyordu . (Ukrayna havayolları 7 kg )

Şirketin sosyal medya hesabından yapılan  açıklamaya göre uçak içine standart ölçülerdeki kabin bagajı hakkı sınırlaması kaldırıldı . Bagajınınızın içine eğer sığıyorsa 20 kg bile eşyalarınızı koyabilirsiniz .

📢 Yeni kabin bagajı güncellemem geldi! 📢
Artık tüm seyahatlerinde uçak içine kilo sınırına takılmadan sadece 1 adet 55x40x20 cm ebatlarında olan kabin bagajını alabilirsin. ✈️ Unutma; check-in bagaj hakkın ise yurt içinde 15 kg olacak şekilde aynen devam ediyor.

Önemli nokta tek bir parçaya izin verilmesi . Bu demek oluyor kabin bagajının yanında laptop çantası ,küçük çantaya izin verilmeyecek .

Kabin bagajı kontrolleri sadece  kontuar  ve uçağa binerken yapılacağı için (ağırlığa bakılmayacağına göre ) kabin bagajının içinde saklanabilir . Kontuar dan sonra çıkartılabilir ve uçağa binerken tekrar kabin bagajına yerleştirilebilir ..