2,3,4,7 günlük Kiev Tatil Bütçesi(250,500 Dolarlık)1 haftalık ( 250-500 Dolarlık) ,Planı ,Gece ve Gündüz Aktiviteler  Öneriler (Ne kadar harcarım)

Harcamanın bir limiti yok . Çok paranız varsa kısa süre içerisinde dolu dolu bir tatil planlayabilirsiniz . Tatilin zevki nasıl çıkar ? Bu herkese göre değişebilir . Yaş ,kişilik, ekonomik durum ,süre vs bunları etkileyebilir . Farklı bir ülkeye gidip ,farklı kültürle tanışacaksanız . Yapmanız gerekenler oraya özel  yemek ve içecekleri tatmak ,tarihi ve doğal güzel yerleri görmek,etkinliklere katılmak , insanlarla iletişim ve dostluk kurmak , gece hayatını tanımak  vs . İstikamet, Kiev olunca istekler daha belirginleşiyor . Dünyanın en güzel kızlarına sahip olan şehirlerden  biri olması ve kadınların sosyal ve ekonomik hayatta daha özgür  ve daha faal olması şehri daha çekici hale getiriyor .  Romantik işlerin yanında yetişkin servislere yönelme daha fazla oluyor . Alternatif planlar sunmaya çalışacağım . Rehbere ve ya tura ihtiyacınız yok .

Yazımızın başlıkları şu şekilde (Üzerine tıklayarak ilgili yere ulaşabilirsiniz . Geri dön tuşu ile başa dönebilirsiniz )Bütçelere uçak ve konaklama dahil değildir . 

Uçak ve konaklama masrafları siz hesaplayabilirsiniz .Salgın sonrası konaklama ücretleri  anormal derecede düşmüş.(yüzde 40-70 oranında )hava yolları önlemler doğrultusunda bilet fiyatlarının artacağı öngörülmektedir.(Güncelleme gidiş dönüş biletleri yüzde 40-60 oranında arttı )

Salgından önce gidiş dönüş İstanbul’dan direk seferler THY kampanyalı biletleri 850-900 lira bandında .Normal bileti ise 1200-1700 lira . Gidiş dönüş Ankara aktarmalı Pegasus 700-1000 liralık ücretler normal karşılanmalı .  İzmir’den direkt seferler ise 7-8 ay öncesinden alınırsa 600 lira (yada kampanyalı),diğer zamanlar 700-1000 bandı normal kabul edilmeli . 

Konaklama ise merkeze yürüyüş mesafesindeki tek odalı kiralık daireler 700 uah dan aşağı bulmak neredeyse imkansız . 1 yatak odası ve salondaki çek yatlı evler de 800 uah dan aşağı bulmak imkansız . 2 yatak odalı en az 1200 uah dı . Bu fiyatlar bütçeli evler için . Lüks evler tabi daha pahalı .

Bir önceki yazımız Kiev Tatili Planlaması okumayı unutmayın . 

Kiev Tatili Planlaması ,Kiev Bütçesi,Maliyet Önerileri,Dikkat etmeniz gerekenler ?(Para Tuzakları,uçak,konaklama,gece hayatı,ulaşım,yeme-içme vs)

****Vereceğim fiyatlar Ukrayna parası girivin (UAH) Kur dalgalanlamaları sebebiyle ortalama 4 kabul edebilirsiniz . TL karşılığı için 4’e bölmelisiniz .

2 ve 3 Günlük Kültür Turu

  • Merkezi bir hostel da  adam başı 150-200 grivniye kalabilirsiniz . 3-4 kişi iseniz . 4 yataklı bir odayı kapatabilirsiniz . Yemeklerinizi burada yaparsınız .
  • İkişer ve ya üçer kişilik odalarda kalabilirsiniz .

Hostel Kültürü-Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Toplu ulaşım araçlarını (özellikle metro )kullanacaksanız merkeze uzak ekonomik bir daire de kiralayabilirsiniz .

Tur Planı

  • İlk gün merkezdeki Altın Kapı’dan(Golden Gate) başlayıp Altın Kubbeli Manastırları gezip oradan Kontroktova Ploşça’ya kadar yürüyerek gidebilirsiniz . Yokuştan aşağı inerken hediyelik eşyalara da bakabilirsiniz .
  • Dönme dolabın yanında Puzata Hata ‘da Ukrayna yemeklerini tadabilirsiniz . Az ilerde Türk restoranı Tike Restaurant da var . Sizi ağırlamaktan memnun olacaklardır . Bir süre oralarda takılıp Poştova Ploschaya doğru ilerleyip sahil kenarında(nehir kenarında ) takılabilir be burada keyif yapabilirsiniz . Armutlarda nargile keyfi , içecekler ,kokteyler ,dondurma ve kebab vs .  Eğer o gün Cumartesi ise mc Donalds ın olduğu alana çıkıp latin dans etkinliğine katılabilir yada izleyebilirsiniz .
  • İkinci gün ise gündüz Anavatan dedikleri Godina Mat ı ziyaret edebilirsiniz . Taksi tutmanıza gerek yok . Kırmızı hattaki Khreschatyk (Kiev’in ana caddesi )durağından Arsenalna durağında inmeniz yeterli . Bu durak dünyanın en derindeki metro durağı . Çıkıştan sonra sola doğru ilerlerseniz Roshen Mağazası’nda resim çekilebilirsiniz .Hiç sapmadan doğrudan gittiğinizde yer altından geçtiğinizde II. Dünya Savaşı için yapılmış Anıtla karşılaşacaksanız . Oradan çok güzel bir manzara bulacaksanız . Resim çekilmeyi unutmayın . Oradan devam ettiğinizde Peçerskaya Lavraları(Kiliseler )bulabilirsiniz   ve biraz daha ilerleyince asıl hedefimiz Anavatan’ı(Motherland) göreceksiniz . 106  metre uzunluğundaki heykele doğru giderken sağınızda solunuzda gördüklerinizle II.Dünya Savaşı’ndan izler göreceksiniz . Heykelin önünde ne kadar yüksek ve nasıl yapılmış diye hayretler içinde kalacaksanız . Son olarak II.Dünya Savaşı’ndan kalanların sergilendiği müzeye girmelisiniz . Ücret sadece 30 grivin . Silahlar ,üniformalar ,makinalar ,belgeler …
  • Başka bir gününüzü parklara ayırmalısınız .Ünlü alman şair Göthe ,Kiev için der ki “İçinde parklar olan çok şehir gördüm ama parklar için de bir şehir görmemiştim “. Akşamüzeri merkezdeki Marinskii Park a gitmelisiniz . Yeni köprünün yapılması ile çok daha kalabalıklaştı . Akşamüzeri müzisyenlerde konserler vermekte . Hava kararmadan gitmeniz tavsiye olunur . Manzarayı görebilmek için . Ama kararınca da gidilebilir . Parkın yukarısına çıkarsanız masalsı tiyatronun önünde resim çekilmek isteyeceksiniz . Biraz daha yukarı çıkınca köprüden manzara harika .
  • Merkezdeki diğer park Taras Şevçenka Parkı . Orası da küçük ama şirin . Satranç ve domino oynayanları izleyebilir ve ya katılabilirsiniz  de.
  • Yaz sezonunda iseniz Hidropark a gidebilir havuz keyfi yapabilirsiniz . Yakınlarda akşam üzeri voleybol basketbol oynayabilir ,sosyalleşebilirsiniz.
  • Akşamları merkezdeki mekanlarda takılabilirsiniz . Canlı müzik eşliğinde içecekleriniz yudumlayabilirsiniz .

Böyle bir turun maliyeti size ne kadara mal olabilir .

  • Hostel 150-200 UAH
  • Yeme içme 150-250 UAH (Öğle/akşam  yemeği 50-120 UAH . Mc Menu (110 ), Puzata Hata(80-100) ,Şavurma (50  -60 )Dondurma( 50-80)
  • Ulaşım metro/otobus 16 UAH(ücret 8 UAH)  . Taksi 50-100 UAH . (Uzaksa maliyet artar )
  • Minimum 400-500 UAH ayırmanız yeterli .

3 /4 Günlük Tatil Planı

Gece hayatı ve yetişkin servisli odaklı bir tur planı .  Mümkün olduğunca farklı etkinlikler düşünülerek sizin için bir plan yaparsak .

Perşembe pazartesi en ideal plan olur . Pazar gecesi de dönülebilir . Çoğu kişi böyle plan yapar . Bunun amacı  gece hayatının  daha etkin olmasıdır . Farklı mekanlar ve farklı etkinlikli örnek bir plan .

  • 1.gün perşembe için günün stresini atmak için 1 saatlik masaj salonu . Tercihe göre normal yada erotik olabilir . Erotik olacaksa enerjinizi çok harcamamanızı tavsiye ediyorum . Maliyet 1200-1500 UAH diyelim . Arama motorları üzerinden rahatlıkla bulabilirsiniz .Merkezde de salonlar mevcut . Önceden iletişime geçip randevu almanızı tavsiye ediyorum .

 Eve geçip dinlendikten sonra saat geç değilse Arena City içindeki mekanlarda takılabilir . İlk gün çok yorgun olunacağı için sadece gece kulübü daha mantıklı . Perşembe günü Caribbian Club’ı tavsiye ediyorum . Yaşınız çok gençse Forsage Bar gidebilirsiniz .

http://seyahatvedeneyim.com/2018/12/18/forsage-club-kiev-2019-forsage-gece-kulubu/

Caribbian club

Kiev Caribbean Club 2019

  • 2.gün: .Her sabah farklı bir Türk restoranında Türk kahvaltısı yapabilirsiniz. İlk gününüzü merkezdeki Turkish Resturant’da başlayabilirsiniz . İki üç  kişi iseniz serpme kahvaltı alabilirsiniz . Gündüz aktivite olarak kültür turundaki önerdiklerim olabilir . Gulliver Alışveriş Merkezi’nde  bowling oynayabilirsiniz . Gündüz vakti çok yorulursanız kulüp için dinlenmenizi öneriyorum . Kulüpten önce biraz iyi vakit geçirmek  iyi gelebilir . Adresinize escort çağırabilirsiniz .Size maliyeti saati 1500 -1700 UAH olabilir . Taksi ücreti ise standart 200 UAH .
  • Sıkıntı yaşamadan,aldatılmadan kendi dilinizde yardım .Destek ücretsizdir.Doğrudan(Rehbere kaybetmeden) Whatsapp’tan mesaj atabilmek için aşağıdaki linki tıklayınız. 
  • http://wa.me/380502369001—Sadece Kiev—

Kiev Gece Kulüpleri(15 Kulüp ve Bar )

Akşam 23 00 gibi hazırlanmaya başlayıp gece kulübü seçimi yapabilirsiniz . Bugün her yer dolu olacak zaten . Yaşınız çok gençse Forsage ,Saxon,İndigo  Barlarını tercih etmelisiniz .

Saxon Night Club -Saxon Gece Kulübü

Lüks bir mekan için

  • Chi by Decadence :Kiev’in en lüks mekanı .Çok çok sıkı face kontrollü  . Ceketsiz girebilmek zor .
  •  Sky bar da önceden rezervasyon yaptırmanız gerekiyor .Cuma Cumartesi açık olan mekan .Masalar 5000 ve üstü istenebilir .
  • Dali Park :Yazın açılan mekan . Girişte sıkıntı yaşamasanız da masa fiyatları 200-300 dolar dan başlıyor . Masa alma zorunluğu yok .
  • D Fleur :Eski adı D Lüks olan mekan , Kiev ‘in kaliteli mekanlarından . Merkeze yürüyüş mesafesinde .

 

  • Hang over :Dar bir mekan olsa da hafta sonu için çok kalabalık bir mekan . Rezervasyonsuz girebilmek zor .
  • Orta bütçeliler için önerim Radio Hall . 

Disco Radio Hall 2019

  • 3.gün : Dash Cafe’de kahvaltınızı yapabilirsiniz . Akşamüzeri iyi vakit geçirebilirsiniz . Kulüpten önce biraz iyi vakit geçirmek  iyi gelebilir . Size maliyeti saati 1500 -1700 UAH olabilir . Taksi ücreti ise standart 200 UAH .

Son gece ise Sorry Babuska yı önerebilirim . Giriş ücreti 100 UAH .

ya da Coyote Ugly 

Coyote Ugly Kiev

  • 4.Gün : Sabah Tike restoran ve ya Dash Kebab ‘da kahvaltı yapabilirsiniz . Taksi ile gitmeniz gerekecek . Tike restorana metro ile gidilebilir . Akıllı telefonunuzdan yardım isteyebilirsiniz .

Akşam 20.00 gibi striptiz barları deneyebilirsiniz . Harem en meşhuru . Giriş ücreti 500 grivin . İndirim gününde ise 250 oluyor . Mekanın önünde kırbaçlı kedi kostümlü kız görürseniz indirim var demektir 🙂 En düşük bütçe ile giriş ücreti 250 , özel oda (prayvıt rum -private room)500 ve içecek 100-150 . Özel oda zorunluluğu yok . Kıza içki söylemek isterseniz içki başına 500-800 arasında ücret gelebilir .

Maliyetler tercihlerinize göre değişir .

Yeme-içme için günlük 500-800 arası

Yetişkin servisleri için 1700-1900 arası

Gece hayatı için 1000 UAH .

Günlük 100-120 dolar ayırmanız yeterli .

Gece hayatı ve yetişkin servisli odaklı bütçe örnekleri verelim

250 Dolarlık Bütçe(Perşembe-Cuma-Cumartesi )

  • 1200-1500: Her gün gece kulübü ve ya bar :Masa almadan bir iki içki ve taksi . : 400-500 UAH .
  • 3200:İki kez eve escort .
  • 1000-1500 yeme-içme .
  • 400-1200 :Strip bar İndirim zamanı 250,normal giriş 500 , 100-150 içki ,500 private room . Hepsini yaparsınız en düşük 800 e mal oluyor .( En popüler mekan Harem esas alınmıştır )
  • Kahvaltıları evde yaparsınız .

Bu şekilde bir bütçe 200-250 dolara 6000-7000 UAH  mal olur .

Sıkıntı yaşamadan,aldatılmadan kendi dilinizde yardım .Destek ücretsizdir.

Doğrudan(Rehbere kaybetmeden) Whatsapp’tan mesaj atabilmek için aşağıdaki linki tıklayınız. 

http://wa.me/380502369001

—Sadece Kiev—

500 Dolarlık Bütçe(Perşembe-Cuma-Cumartesi )

  • 3000-4500: Her gün gece kulübü ve ya bar :Her gün 2000’lik masa  . (İki kişi olduğunuzu varsayıyorum)1000 den 3000 . Tek kişi iseniz 1500 den 4500
  • 4800:İki kez eve escort . 2300’lük escort 2 kez ve taksi parası
  • 1500-3000 yeme-içme .
  • 1500-2500:Striptiz Bar maliyet . 500 giriş ,200-500  içki, 750 nargile , vole (kıza )500-1000 , 500 private room.

Bu bütçe de 500 dolara mal olabilir .

1 Haftalık Bütçe (250-300 dolarlık )

  • 1200-1500: 3 gün gece kulübüCuma-Cumartes-Pazar yada Çarşamba :Masa almadan bir iki içki ve taksi . : 400-500 UAH .
  • 3200-3400:İki  kez eve escort .
  • 2000-3500 yeme-içme . günlük 300-500 arası .
  • 400-1200 :Strip bar İndirim zamanı 250,normal giriş 500 , 100-150 içki ,500 private room . Hepsini yaparsınız en düşük 800 e mal oluyor .( En popüler mekan Harem esas alınmıştır )Ölü bir gün tavsiye edilir. Pazartesi gece kulübü yerine buraya gidilebilir .
  • Kahvaltıları evde yaparsınız .Ulaşım toplu ulaşım araçları ve ya yürüyerek 
  • Böyle bir hesapla artı eksi ,yuvarlama ile 250-300 dolara bir tatil planlayabilirsiniz . Fazladan 100-200 dolar getirmenizde fayda var . Kredi kartlarınızı da unutmayın .

1 Haftalık Bütçe (400-500 dolarlık )

Uçak biletleri gidiş -dönüş Cuma -Pazartesi yoğun olabileceği için biletlerini eğer imkanınız varsa farklı günlere kaydırıp ekonomi yapabilirsiniz . Mesela Pegasus için cumartesi gecesi uçuşu olabilir . Neyse arama motorlarından uygun bilet bakarsınız .

  • 2800-3500: Her gün gece kulübü ve ya bar :Masa almadan bir iki içki ve taksi . : 400-500 UAH .
  • 4500-5500:Üç kez eve escort .
  • 2000-3500 yeme-içme . günlük 300-500 arası .
  • 400-1200 :Strip bar İndirim zamanı 250,normal giriş 500 , 100-150 içki ,500 private room . Hepsini yaparsınız en düşük 800 e mal oluyor .( En popüler mekan Harem esas alınmıştır )
  • Kahvaltıları evde yaparsınız .
  • Böyle bir hesapla artı eksi ,yuvarlama ile 400-500 dolara bir tatil yapabilirsiniz .

 

 

Daha da fazla harcanabilir . Limiti yok . 3 gün de 3 kişinin 5000 dolar harcadığını da duydum .