Kiev Büyükelçiliği’nden Açıklama

Değerli vatandaşlarımız,

Ukrayna’ya seyahat etmek isteyen yabancı uyruklular için Covid-19 tedavisini kapsayan sağlık sigortası poliçesine sahip olmaları şartı getirilmiştir. Ukrayna’da sürekli ikamet izni bulunan yabancı uyruklular için bu şart aranmayacaktır.

Ukrayna Sağlık Bakanlığı internet sitesinde Covid-19’un yaygınlığına göre ülke gruplandırmaları listesi (https://moz.gov.ua/koronavirus-2019-ncov) yayınlanmıştır. Covid-19’un yaygın olduğu ülkeler kırmızı grupta yer alırken, salgının daha az olduğu ülkeler yeşil gruba alınmıştır .Listenin üç günde bir güncelleneceği duyurulmuştur.

Bu duyurunun yapıldığı tarih itibarıyla ülkemiz yeşil gruptadır.(Editör notu Türkiye’den gelecek misafirler öz izolasyona tabi olmayacaklar ) Ukrayna’ya seyahat etmek isteyen ve bu ülkede sürekli ikamet izni olmayan vatandaşlarımızın Covid-19 tedavisini kapsayan sağlık sigortası yaptırmaları ve ülke listesini kontrol etmeleri gerekmektedir.

Covid-19’un yaygın olduğu kırmızı gruptaki ülkelerden giriş yapacak vatandaşlarımız, Ukrayna’ya girişlerini müteakip, Ukrayna makamlarınca uygun görülecek bir mekanda 14 günlük izolasyona tabi tutulacaktır. Bu uygulamadan;

1. “Diy Vdoma” uygulaması vasıtasıyla izolasyonu Ukrayna’ya gelmeden önce kabul edenler,
2. Kırmızı gruptaki ülkelerde 14 günden daha az kalanlar,
3. Ukrayna’da mukim diplomatik, konsüler ve uluslararası örgüt temsilcilikleri personeli ve aile fertleri,
4. Yük taşımacılığı yapan araç sürücüleri ve ekibi ile hava araçları, gemi mürettebatı, tren ve lokomotif personeli muaftır.

Diğer taraftan, Ukrayna’ya vizesiz seyahat hakkında dikkat edilmesi gereken hususlara dair Büyükelçiliğimiz internet sayfasındaki duyurumuza ulaşabilirsiniz:
http://kiev.be.mfa.gov.tr/Mission/ShowAnnouncement/355429

Saygıyla duyurulur.

25 Haziran 2020

Kaynak