Kiev Tatili Planlaması ,Kiev Bütçesi,Maliyet Önerileri,Dikkat etmeniz gerekenler ?(Para Tuzakları,uçak,konaklama,gece hayatı,ulaşım,yeme-içme vs)

           Ekonominin kötüye gittiği günlerde bütçe planı yapmak daha önemli hale geldi .Herkesin tatil anlayışı ,bütçesi farklı olduğu için farklı planlar sunmaya çalışacağım . Bütçe sorunu olmayanlara da tavsiyelerim olacak .

Genel olarak Kiev’deki fiyatlardan bahsetmek istiyorum .

Liramızın son 2-3 yıldaki aşırı değer kaybı ile fiyatlar bizim açımızdan çok arttı .Bu durum bütün ülkeler için geçerli .2018 Ocak ayında 7 ila 7 buçuk grivin arasında seviyelerinde gezen kur şimdi ise   4 grivin civarlarında geziyor . (1 TL 4 UAH)

Şehirde alkol ve taksi fiyatları zamlara rağmen hala makul seviyede . Sigara fiyatları Türkiye’ye göre hala ucuz .42-60 UAH  arası diyeyim . Marketlerde düşük fiyatlarda votka fiyatları var . 50-70 UAH . Şişe biralar da 20 UAH  a bulabilmek mümkün .

Başlıktaki sorulara iki bölümden oluşan yazılarımızla cevap bulacaksınız . 

İlk yazımızın başlıkları şu şekilde (Üzerine tıklayarak ilgili yere ulaşabilirsiniz . Geri dön tuşu ile başa dönebilirsiniz )

İkinci yazımız birkaç günlük  plan , bütçe ve maliyetler üzerine…

2,3,4,7 günlük Kiev Tatil Bütçesi(250,500 Dolarlık)1 haftalık ( 250-500 Dolarlık) ,Planı ,Gece ve Gündüz Aktiviteler  Öneriler (Ne kadar harcarım)

Maliyetleri azaltmak için 

Tatilinizi minimum düzeyde harcamayla bitirebilmek için tatil planınızı çok önceden yapmalısınız . (imkanınız varsa )

  Uçak bileti alırken nelere dikkat etmeliyiz ?Hava Yolları ile ilgili İpuçları(Ekonomik,uygun bilet nasıl bulunur )

  • Aktarma yapmayı göze almalısınız .
  • Hafta içi biletleri daha ekonomiktir (Pazartesiden perşembeye )
  • Kampanya dönemlerini takip etmelisiniz . Hava yolları şirketlerinin sosyal medya hesaplarına üye olmak,uçak bileti arama motorlarına üye olup alarm sistemi kurmak (momondo mesela )
  • Sizin gibi yurt dışı planı yapan arkadaşlara da söyleyip birbirinizi haberdar edebilirsiniz .
  • Google da ilgi alanıza hava yollarını eklerseniz . İlgili haberler de uyarı olarak gelir .
  • Popüler uçak bileti arama motorlarından skyscanner dan fiyat alabilirsiniz .Az komisyonla bilet satan internet sitelerine ulaşmanızı sağlayacaktır . Thy biletleri için bu aracı firmalardan bilet alabilirsiniz . Örneğin THY sitesinde 900 liralık Kiev biletini arkadaşım 750 liraya almıştı . En azından hem kendi sitesine hem de skyscanner sitesini kontrol edersiniz . Çok fark yoksa THY sitesinden almanız mantıklı olur . Bir sorun olduğunda müşteri hizmetlerini arayabilirsiniz.
  • Google arama motoruna “Kiev uçak bileti al ” diye arattırdığınızda karşınıza çıkan siteler kendi karlarını koyunca daha pahalı olmaktadır .
  • Aynı şekilde telefon uygulamaları da daha pahalı olmaktadır . 
  • THY kampanya dönemleri hariç fiyatları makul olmamaktadır . Pegasus ve Ukrayna Hava Yolları   arasında farklar var ve tercihler şöyle olmalı
  • İlk bilmeniz gereken İstanbul’dan Kiev’e Pegasus’un direk seferleri yok .Fiyat farkı çok değilse tercih etmeyebilirsiniz . Sizin için yorucu olabilir . Özellikle dönüş için daha zor olabilir . Çok fiyat farkı yok ise en azından dönüş biletini direkt sefer alsanız da olur ..
  • Ukrayna hava yolları biletini kendi sitenizden almanız daha mantıklı olur . Bileti alırken pasaport bilgilerinde kimlik numarasını yazsanız olabilir .Dezavantajı kredi kartınızdan tek çekim olması . Bunun için Türk aracı sitelerden çok fark yoksa taksitli alabilirsiniz (bavul ,turna ,ucuzabilet )
  • Dikkat etmeniz gereken bir nokta ise sürekli aynı tarihleri girdiğinizde zaman zaman fiyatların biraz artması . Böyle bir durumda karşılarsanız en azından tarayıcı geçmişinden son birkaç günü silin .

Uçak Bileti Hilesi

  • Bagaj hakkınıza dikkat etmelisiniz . Son zamanlarda çok dikkat etmeseler de ya da online check in yapıp kontöre uğramadan geçebilseniz de dikkatli olmalısınız . Sürprizlerle karşılaşmamak için el bagajınız standart ölçüleri uymak zorunda . 55 cm x 40 cm x 20 cm . Size tavsiyem 4 tekerli standartlara uyan kabin bagajı almanız .(Editör notu pandemi önlemleri sebebiyle kabin bagajı sadece el çantası ve laptop (dizüstü )bigisayar cantası ile sınırlandırılmıştır )kalan diğer hakkınız yada çantanız uçağın kargo bölümünde taşınacaktır .)
  • Dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta online check in işlemleridir .Birçok firmada sıkıntı olamamakla birlikte Ukrayna Hava yolları’nda sürpriz yaşayabilirsiniz . Son iki gün kala online check in yapmanız için mesaj gönderilmekte . Son iki saate  kadar check in yapmazsanız 100  lira ceza kesilmektedir .Ödememek gibi imkanınız olmayacak . Boşa sinirlenip kavga etmenize gerek yok . Check in yapmanız için uygulamasını telefonunuza  indirmeniz gerekmektedir . İstenilen bilgileri girdikten check in işlemini tamamlayabilirsiniz . Eğer hata veriyorsa genel merkeze  internet sitesindeki başvuru formuyla  başvurmanız gerekmektedir .
  • Çoğu kişinin bildiği üzere millerle uçmak . THY’nin imkanlarından bu şekilde faydalanabilirsiniz : belli düzeyde kredi kart harcamalarınız varsa mutlaka bu avantajı kullanmalısınız .
  • Ekonomik uçmanın bir yolu da aktarma yapabilmektedir . Şahsen tercih etmesem de fiyat farkları makul değilse düşünebilirsiniz . Kiev’e en ucuz Ankara’dan olduğunu düşünürseniz aktarma yapılabilir.4 gün ve sonrası için düşünebilir .

Neden Pegasus Hava Yolları’nı   tercih etmelisiniz ?

    • Pegasus,çeşitli kartlara vade farksız 3 taksit imkanı sunmakta .
    • Düşük fiyat politikası uygulamakta .(Ukrayna hava yolları da )
    • Tek yön biletlerine THY gibi extra fiyat koyup gidiş-dönüş bileti almaya zorlamamaktadır.
    • Sorun olduğunda müşteri hizmetlerine ulaşabilirsiniz .
    • Daha çok kampanya yapmakta (THY ve ukrayna hava yollarına göre )Bilet ilk çıktığında ,vergi hariç 1 euro kampanyaları ,özel günler vs (Milli ve dini bayramlar , Kadınlar Günü , Yılbaşı öncesi,Black Friday …)
    • Daha çok el bagajı ve daha fazla anlayış …  8 kg hakkınız var 900 gr kadar geçebilirsiniz . Ukrayna hava yolları 7 kg . Bu arada el bagajında 100 cl den fazla sıvı çöpe 
    • Önemli not :Uçuş biletinizde 23:59 öncesi uçuşlar o günün tarihi ile aynı gün ,00.00 sonrası uçuşlar ise o günün tarihinden bir gün önceki gün akşamı uçacağınız anlamına gelir . Örnek olarak 4 Temmuz 2020(Cumartesi) tarihi 00:15 uçağı cuma gecesi uçulacağı anlamına gelir .
    • Dönüş için de 02:00 uçağı tarihten bir önceki gece uçulacağı anlamına gelir .Örnek olarak 5 Temmuz 2020(Pazar) tarihi 02:30dönüş uçağı cumartesi gecesi uçulacağı anlamına gelir .

Gelelim Kiev uçuş fiyatlarına

  • En ucuz Ankara’dan . Pegasus ve Ukrayna Hava Yolları . Pegasus ,gidiş bileti aylar öncesi alınırsa , kampanya dönemlerinde de 170 liraya bile bu yıl alınabilirdi. Dönüş biletleri de 300 civarlarında alınabildi . Ankara üzerinden 500-650 liralık fiyatlar makul sayılabilir.(editör notu Pandemi sebebiyle fiyatlar arttı )
  • İzmir üzerinden Pegasus ve Ukrayna Hava Yolları . Pegasus ,Nisan-Kasım arası direk seferler düzenlemektedir . Diğer zamanlar  ülkenin her yerinden Ankara aktarmalı  sefer düzenlemektedir .Ukrayna Hava yolları ,Pegasus’un direkt seferi olmadığı için  kışın  fahiş fiyat politikası uygulamaktadır . 10 ay sonrası biletleri bile  en az  172 dolar . İstanbul aynı fiyatlarda . Kampanya dönemlerinde 100 -110 dolara İstanbul ‘dan bilet satarken ,katiyen İzmir’den kampanyalı bilet satmamakta.Pegasus’tan aylar öncesinden 550-650 liraya alınabilir.
  • THY, İstanbul’dan Kiev seferleri yüksek meblağlarda .Kampanya dönemlerde 150 dolar .  Normal biletleri 250-300 dolar  civarında geziyor .

 Bütün uçuşlar  Borispol ‘a

2019 yılının Ekim ayına kadar Pegasus uçuşlarını Zhulyany(julyani)  Havaalanı’na bugünkü ismiyle İgor Skorski Havaalanı’na yapıyordu . 10-12 km’lik mesafe taksi ile 80-150 uah arasında taksi ücretine mal oluyordu .

Bütün uçuşlar Borispol Havaalanına geçti . Borispol ilçesi merkeze 30-35 km mesafede taksi ücreti diğer hava alanına göre daha pahalı .

 

Borispol Hava limanından (alanından )merkeze nasıl  ulaşırım ?En ucuz nasıl ulaşılır ?

Tek kişi iseniz toplu ulaşım araçları ile  68 grivine ulaşmanız mümkün .  Çıkışta sky bus otobüslerine binip  metro Kharkovskaya durağında iniyorsunuz (60 uah)  ve metroya 8 grivni ödeyip merkez durakları palats sportu ve ya zolota vorota da inebilirsiniz .

Yada merkeze yakın bir yerde inerim derseniz . 100 uah ödeyip son durakta istasyonda inebilirsiniz  . Oradan da metro ile Khreschatyk yada Treatrelna durağında inip merkeze ulaşabilirsiniz .

Dikkat etmeniz gereken metronun sabah 5 buçuk ile 12 civarları arası çalıştığıdır . Pegasus’la uçuyorsanız  bu seçenek sadece Sky Bus ile merkeze  100 uah ödeyip oradan taksi çağırmaktır . (yolculuk 45-60 dakika trafiğe göre uzamakta)İnternetiniz bağlantınız yoksa lütfen telefon aracılıyla pazarlık yapın . Tavsiyem metronun çalışmadığı saatlerde aşağıda anlatacağım taksi uygulamaları ile adresinize ulaşmanız .

Online Taksi Uygulamaları (programları,aplikasyonları) ile

Hava alanından çıkarken ilk sizi taksiciler karşılayacaklardır . Söyleyecekleri fiyatlar 500-1000 grivin arası olacaklardır . Ortalama  700 -800   grivin istiyorlar .

Online taksi uygulamaları(ios ,android )ile gidebilmek mümkün .

  • Aktif internetiniz olmalı  ve telefonunuzun konum erişimi açık olmalı .
  • İnternetiniz yoksa hava alanından  ücretsiz bağlanmayı deneyebilirsiniz .  Bilmeniz gereken çıkıştan sonra bağlantınız kaybolacak .

Online taksi uygulamaları

  • Uber :Dunyaca  ünlü ,popüler taksi uygulaması En güvenilir ,en hızlı uygulama .
  • Yandex:Rus taksi uygulaması .
  • Uklon  :Kiev ‘e özel popüler taksi uygulaması.
  • Bolt :Son zamanlarda popülerliğini  artıran Estonya orijinli uygulama .

Neden Yandex’i tavsiye ediyorum . 

  • Hava alanından 257-280 e gidebilmek mümkün . Çok yoğun saatlerde zaman zaman taksi bulamadığı oluyor . İster hava alanı ister Kiev in başka yerinde genelde en ucuz ücreti bu uygulama sağlıyor . 
  • Uber’de taksi çağırdığınızda eğer iptal ederseniz 35-40 grivin kadar ceza ödemeniz gerekiyor .  Yandex de ceza yok .
  • Çift durak yapabilmeniz mümkün . Özellikle aynı istikamette adresler için geçerli ve ekonomi yapabilirsiniz  (Uber’de taksiyi bindikten sonra bunu  yapabiliyorsunuz ve fiyat farkı çok olmuyor
  • Rusça’nız yoksa telaşlanmayın . Uygulamada otomatik dil seçeneği mevcut . Türkçe yazdığınız metni karşı tarafa rusça,ukraynacaya çeviriyor .
  • Uberde bekleme süresi ve yolun uzaması(uzatılması) sebepleri ücretin artmasıdır . Uber dışında bu sistem yok .
  • Dikkat etmeniz gereken taksilerin havaalanına çıkışına park etmeleri yasak .  Şoföre Sky Bus durağının ilerisindeki parkta beklemesini söyleyin . Plaka ve model bilgileri ekranda gözüküyor .
  • Taksiye ne kadar ödeyeceğiniz belli olunca hava alanındaki dövizciden  taksi ücretinin biraz fazlasını bozun . 
  • Pegasus Hava Yolları  ile geldiğiniz varsayalım .  Dövizci için ilk durağınız merkezdeki baseina 10  adresinden paranızı bozdurup oradan evin adresine gidebilirsiniz . Uber ile geliyorsanız inmeden önce ikinci durağı şoföre yazdırın  .

Nasıl bir ekonomi yaptınız anlatalım . Dövizcide 100 dolar bozdunuz en az 200 uah kaybettiniz . Sokaktan taksi aldınız 250’ye gideceğiniz yerde  700-800 e gittiniz . Dediğim şekilde yaparsınız mesela 20 dolar bozdunuz 40 grivin kadar kaybettiniz 260 a falan merkeze gittiniz . Cebinizde 700 grivin  kaldı .

Uygulamaları kurmak için aktif bir telefona ihtiyaç var . Numaranıza gelecek kod ile programları kurabilirsiniz .

Özetle yukarıda bahsettiğim uygulamaları hepsine bakıp en uygun olanı da tercih edebilirsiniz .

Çünkü fiyatlar çok değişken . Yandex, bazen çalışmayabilir ve ya yüksek fiyat verebilir .

 

 Konaklama ile ilgili maliyetler ve öneriler

Bu yerleri seçerken

  • Hostel’da kalmış arkadaşınız varsa ona danışmalısınız .
  • Sitelerde yorumlara dikkat edin . Booking.com yorumlarına güvenebilirsiniz .
  • Kiralık kasa ,mutfak olup olmadığını kontrol edin .
  • Yakınlarda market olması önemli . Hatta 24 saat açık olan tercih edilebilir .
  • En azından  kahvaltınızı kendiniz hazırlamalısınız .
  • Konum için booking vs sitelerden harita üzerinden de seçebilirsiniz .

 

Hostel’da rahat edemem ,özel hayatım da olsun derseniz önerilerim

Booking.com en güvenilir sitedir . Şartlarını yerine mutlaka getirir .

  • Aylar öncesinden planlama yapabiliyorsanız hem seçenek fazla olur hem de daha ekonomik olabilir .
  • Her ihtimale karşın önceliğiniz ücretsiz iptalliler olmalı .
  • Ölü sezonlarda kampanyaları takip edebilirsiniz . Check out (çıkış )sonrası yüzde 20’ye varan geri ödemeler sunmakta.
  • Genious üyeliği : 2.seviye üyeliği size yüzde  15 indirim sağlayabilir . Bu seviyeye çıkabilmek için booking.com üzerinden yaptığınız konaklamalarla ilgili olumlu ,olumsuz yorum yapmanız gerekiyor . Üyeliği olan birinden yardım isteyebilirsiniz .

Airbnb,son zamanlarda etkinliğini artıran Amerikan sitesi .Ev sahipleri ile doğrudan bağlantı kurmanızı sağlayan bir site . Evlerini ya da odalarını kiraya vermek isteyenlerin kullandığı bir site . Oteller ve hostellar da mevcut .

  • Önceleri katı fiyat politikalarını hafifletmesiyle  daha tercih edilebilir oldu . Booking.com ‘a oranla daha uygun fiyatlar sunmakta .
  • Ödemeleri sadece site üzerinden ve kredi kartı ile …
  • Adres bilgileri gizlenmesi dezavantaj olsa da harita üzerinde evin yeri belirtilmekte.
  •  Yorumları dikkate almanız gerekiyor .
  • Son zamanlarda ev ücretini tamamını almak yerine konaklama süresine göre 2 yada 3 e bölmekte .
  • Notlar bölümünde depozito istenebilir .

 

Yerel siteler ve emlakçılar ile ev kiralama

  • Çok güvenilir olmasa da tercih edilebilir .
  • Dolandırıcılık faaliyetlerine karşı dikkatli olmanız gerekiyor .
  • Rezervasyonu garanti altına almak için doğal olarak 1 günlük ücreti depozit olarak isteniyor .
  • Online ödemeli siteler de tercih edilebilir .

Tercih sizin

Kiralık Daire Önerisi (Düşük maliyetli )

Çoğu Türk vatandaşı tarafından tercih edilen Smart House dedikleri apart daireler var .Bir kaç yıllık yeni bina temiz ,modern ve ekonomik .  İçinde mini mutfak ve  ekipmanları , smart tv ,ütü vs ev eşyalarını 18-30 metrekare apart daireler çok revaçta . Günlük 450-900 uah  arasında değişen farklı konseptlerde 2 -4 kişilik apart daireler,ulaşım için toplu ulaşım araçlarını kullanırsanız ekonomik olabilir .

           

Adresi Mashynobudivna 41

Google haritadaki  konumu

https://www.google.com/maps/place/Mashynobudivna+St,+41,+Kyiv,+Ukrayna,+03067/@50.449909,30.4184144,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x40d4cc3ff13d631d:0xd86f4fb09b57f8a!8m2!3d50.4499056!4d30.4206031

Not: İphone telefonlarda açılmayabilir . Adresi harita uygulamasına yazmanız gerekebilir .

Nasıl ulaşılabilir ?

Mc Donalds yanındaki kırmızı hattaki Khreschatyk teki  (Kiev’in ana caddesi)metro durağından 6 durak sonra Beresteyska durağında inmeniz gerekiyor . Buradan da 1.2 m yürümeniz gerekiyor .  İki çıkış var . Metronun kendi çıkışından sağa doğru çıkış yaparsanız . Dışarıyı gördüğünüzde yukarı çıkıp ordan sağa doğru  yürümeniz gerekiyor . Metronun kendi çıkışından sağa sapmadan doğrudan giderseniz çıkışta toplu taşıma araçları  ile sağ yönüne giderseniz .

Harita uygulamanızdan yardım almanızı tavsiye ederim .Metronun son saatlerinde gelirseniz yollarda bir sıkıntı yok .

Taksi ile ulaşım sağlayacaksanız günlük 150-250 arasında bir ücret çıkabilir . Yandex ile deneyecekseniz adresi 41 yerine 39 yapın .

Gidiş geliş taksi kullanacaksanız 200-300 uah fazla ödeyip merkezde kalmanız daha mantıklı olur.

Gelelim yeme-içme  maliyetlerine

Fiyatlar Türkiye’den ucuz değil . İrili ufaklı bir çok Türk restoranı mevcut . Araplar da rağbet gösteriyor.Gürcü mutfakları da tercih edilebilir .

Khreschatyk Caddesi(Merkez Cadde)

  • Merkezde  Turkish Restaurant , Maydan ,Dash Cafe ,Musafir . Podol’de Tike  .  Merkez yakınları Saksakonskovo da Mangal Cafe ve Hotel Lybid yanı İstanbul restoranı ve Dash Kebab  sayılabilir .
  • Sabah kahvaltıları 150-250 grivni arasında .Çayları da belli bir sayıya kadar ücret alınmıyor . İki üç kişi iseniz Turkish Restaurant dan serpme kahvaltı almanızı tavsiye ediyorum . 6 çay ücretsiz .
  • Kahvaltı için Kiev’in her yerinde bulunan Lviv Croissant’tan bir şeyler deneyebilirsiniz . Ben sabah olmasa da mantarlı tavuklu karışımı tercih ediyorum .
  • Şavurma :Soslu tavuk döner . 45-60 grivin arasında .Miniler de 30-35 uah .

 

  • Mc Donalds : Domuz etsiz menuler .
  • Big Mc Menu .  İçecek ,kızartma ve burger .  106 uah .
  • Big Teysi menu:Mutlaka denemenizi öneriyorum . Özel sosu ile harika .  İçecek kızartma ,daha büyük hamburger . 150 grivin civarı .
  • Tavuklu menüler de tercih edilebilir .

 

  • Business Menu :Öğle saatlerinde bir çok restoranda mevcut . Ekonomik olabilir .

Puzata Hata -Podol

Puzata Hata :Ukrayna yemekleri  sunan ,Kiev’in bir çok yerinde bulabileceğiniz self servis (kendi kendine )hizmet sunan restoran zinciri .Ukrayna mantısı  Vareniki . Etli olan hariç tercih edilebilir . Çorbalarını bulyon sebebiyle içmenizi tavsiye etmiyorum .

Gece kulüpleri tavsiyeleri

  • Giriş parası olmayan barlar tercih edilebilir .
  • Giriş ücreti düşük bar,kulüpler tercih edilebilir .
  • Metro ile gidilebilen yada merkeze yürüme mesafesinde kulüpler tercih edilebilir .
  • Money Kart vs alarak giriş parası ödemeden içeride harcanabilir .
  • Hafta sonu 1000-1200 grivni den aşağı depozitolu masa bulamazsanız . Bu ücret kadar yeme-içme hakkınız var . Eğer birden fazla kişi iseniz ve birden fazla içecek alacaksanız masa almak daha mantıklı . 1500-2000 grivni hafta sonu masa için makul ve iyi  fiyatlar . 3 bin ila 15000 e kadar  mekanlar var .

Daha belirgin bir plan için

  • Money Card sistemli öğrenci kulüplerinden Forsage ve Saxon Barlar tercih edilebilir . Girişte alacağınız 250 grivnilik bir money kartla giriş parasını da içeride harcayabilirsiniz . Birkaç kişi iseniz kartları birleştirip biraz da üstüne ekleyerek 1000-1200-1500 grivnilik masalardan alabilirsiniz . Forsage Bar biraz daha pahalı masa ücretine sahip . Fıçı bira 50-60 grivin ,corona birayı 85-90 a yada aynı fiyatlara viski kola vs alabilirsiniz .Şişe de açabilirsiniz .
  • Sorry Babuska da tercih edilebilir . Merkezden 20-30 dk yürüyüp ulaşılabilir . Metro ile gidip 10 dakika yürüme ile ulaşabilirsiniz . Giriş parası 100 grivni . Cuma Cumartesi günleri tercih edilebilir . Alt katta strip bar da var . Strip bar işini buradan çıkarabilirsiniz .
  • İndigo Bar da tercih edilebilir . Metro ile gidip biraz 5-10 dakika yürümeniz gerek . Saxon ve Forsage gibi öğrenci barlarından ve turist çok az .Hafta sonu için tercih edin .
  • Caribbian Kulüp her gün kalabalık bir mekan . Cuma Cumartesi 400 ,Pazartesi Salı ücretsiz diğer günler 250 grivin .
  • Shooters Bar’a metro ile ulaşılabilir . Neredeyse   her gün 150 grivin giriş ücreti almakta . Fiyatlar makul .  
  • Radio Hall Perşembe’den Pazar’a açık . Perşembe günleri gece 1 e kadar yüzde 50 kokteyl indirimi var .

Gelelim yetişkin işlerine

  • Erotik masaj servisleri alenen salonlarda yapılmakta. Fiyatlar belirtilmekte .Bilgiye  ulaşmanız mümkün . İnternet siteleri her türlü bilgiyi vermekte .  1 Saatlik ortalama fiyatlar 1500 grivin (dokunmalı ) Bu fiyatı normal karşılamanız gerek .
  • Escort fiyatları ise aşağıda yazıda mevcut .  1200 den aşağı yapan genç kız yok . Daha aşağılara olgun bulunabilir .  Saatine  1500 çok makul ,normal kabul etmelisiniz . Taksi ücretleri 200 grivin kadar . Mekanına da gidebilirsiniz .

Kiev Mini House ,Erotik masaj,Escort Servisleri(whatsapp destek hattı ) Hakkında Bilgilendirme(güncellendi 04.11.2020)

Son olarak bütçenizde çok delik açabilecek uyarılara:Para tuzakları

Tatilinizin renkli , anlamlı ve özel geçmesi için romantik anlara da bağlı . Çeşitli arkadaşlık sitelerinden birileri ile tanışmalısınız yada bir yerde birileri ile tanışmak mümkün.

İnternet üzerinden tanıştığınız ve sizinle buluşmak isteyen kızlarla dikkat etmeniz gerekenler

  • Ne kadar samimi
  • Nasıl bir iletişim var
  • Sizinle nerede buluşmak istiyor .
  • Sizden talepleri

Özellikle son iki soru önemli .Aptal keriz yerine konulabilirsiniz. Nasıl mı ?

  • Çok pahalı bir restoranda yüklü bir hesap  gelebilir 3000-5000-6000-10000-15000 grivin . Bunları çok duydum .
  • Kızın buluşmak istediği yeri araştırmanızı tavsiye ediyorum .Örnek mi ?Zuma , Marakesh , Avalon,Murakami ,Eshak ,Mafia  vs . Deniz ürünleri restoranları . 
  • En çok başvurulan taktik .Kızla çok hızlı bir ilerlemeden sonra siz buluşmak isteyince kız büyük bir zevkle gelebileceğini ama Kiev dışında yaşadığını ,gelmesi için taksi ücretini ödemesi gerektiğini belirtecek yada her neredeyse olursa olsun taksi parasını öderse hemen geleceğini söyleyecek . Kıza gidiş geliş  en az 400-500 grivni kadar taksi parası ve güzel bir restoranda yemek yeme fırsatı vereceksiniz !!
  • Başka bir yol ise zor durumda olduğunu (annesinin hastalığı , evin kirasını ödeyemediği ve işten  yeni çıktığı falan vs )söyleyerek para istenmesi .

 

Peki kimse ile görüşmeyecek miyiz?Sadece dikkatli olun diye bunları yazıyorum . Muhabbetiniz nasıl ilerlediyse ona göre karar verirsiniz .

Bir şeyler içmeyi teklif edebilirsiniz . Tepkisini ölçersiniz . Samimi bir kızsa teklifinizi kabul edecektir . Sizin istediğiniz bir yerde yemek yiyebilirsiniz . Dışarıda buluşup etrafı gezdirmesini isteyebilirsiniz . 

Size önerim kendimin de tercih ettiği saat 15:00-18:00 arasında yemeklerde happy hour denilen 1+1  sistemi uygulayan Evreziya restoranlarda  buluşmak . Sushi yi sevmeyen yok . 1 er porsiyon içecekle 300 -400 grivniye çok güzel atmosferde ve ekonomik bir randevu yapabilirsiniz . 4 kişi iseniz  günü her saatinde set menü almanızı tavsiye ediyorum . İçeceklerle 450-600 grivniye buluşmanızı gerçekleştirebilirsiniz . Açıkçası bir kızla yemekli bir randevu 500-1000 grivin  arası çok normal karşılamalısınız .