Site icon

Kiev Tatili Planlaması ,Kiev Bütçesi,Maliyet Önerileri,Dikkat etmeniz gerekenler ?(Para Tuzakları,uçak,konaklama,gece hayatı,ulaşım,yeme-içme vs)

           Ekonominin kötüye gittiği günlerde bütçe planı yapmak daha önemli hale geldi .Herkesin tatil anlayışı ,bütçesi farklı olduğu için farklı planlar sunmaya çalışacağım . Bütçe sorunu olmayanlara da tavsiyelerim olacak .

Genel olarak Kiev’deki fiyatlardan bahsetmek istiyorum .

Liramızın son 2-3 yıldaki aşırı değer kaybı ile fiyatlar bizim açımızdan çok arttı .Bu durum bütün ülkeler için geçerli .2018 Ocak ayında 7 ila 7 buçuk grivin arasında seviyelerinde gezen kur şimdi ise   4 grivin civarlarında geziyor . (1 TL 4 UAH)

Şehirde alkol ve taksi fiyatları zamlara rağmen hala makul seviyede . Sigara fiyatları Türkiye’ye göre hala ucuz .42-60 UAH  arası diyeyim . Marketlerde düşük fiyatlarda votka fiyatları var . 50-70 UAH . Şişe biralar da 20 UAH  a bulabilmek mümkün .

Başlıktaki sorulara iki bölümden oluşan yazılarımızla cevap bulacaksınız . 

İlk yazımızın başlıkları şu şekilde (Üzerine tıklayarak ilgili yere ulaşabilirsiniz . Geri dön tuşu ile başa dönebilirsiniz )

İkinci yazımız birkaç günlük  plan , bütçe ve maliyetler üzerine…

Maliyetleri azaltmak için 

Tatilinizi minimum düzeyde harcamayla bitirebilmek için tatil planınızı çok önceden yapmalısınız . (imkanınız varsa )

  Uçak bileti alırken nelere dikkat etmeliyiz ?Hava Yolları ile ilgili İpuçları(Ekonomik,uygun bilet nasıl bulunur )

Neden Pegasus Hava Yolları’nı   tercih etmelisiniz ?

Gelelim Kiev uçuş fiyatlarına

 Bütün uçuşlar  Borispol ‘a

2019 yılının Ekim ayına kadar Pegasus uçuşlarını Zhulyany(julyani)  Havaalanı’na bugünkü ismiyle İgor Skorski Havaalanı’na yapıyordu . 10-12 km’lik mesafe taksi ile 80-150 uah arasında taksi ücretine mal oluyordu .

Bütün uçuşlar Borispol Havaalanına geçti . Borispol ilçesi merkeze 30-35 km mesafede taksi ücreti diğer hava alanına göre daha pahalı .

 

Borispol Hava limanından (alanından )merkeze nasıl  ulaşırım ?En ucuz nasıl ulaşılır ?

Tek kişi iseniz toplu ulaşım araçları ile  68 grivine ulaşmanız mümkün .  Çıkışta sky bus otobüslerine binip  metro Kharkovskaya durağında iniyorsunuz (60 uah)  ve metroya 8 grivni ödeyip merkez durakları palats sportu ve ya zolota vorota da inebilirsiniz .

Yada merkeze yakın bir yerde inerim derseniz . 100 uah ödeyip son durakta istasyonda inebilirsiniz  . Oradan da metro ile Khreschatyk yada Treatrelna durağında inip merkeze ulaşabilirsiniz .

Dikkat etmeniz gereken metronun sabah 5 buçuk ile 12 civarları arası çalıştığıdır . Pegasus’la uçuyorsanız  bu seçenek sadece Sky Bus ile merkeze  100 uah ödeyip oradan taksi çağırmaktır . (yolculuk 45-60 dakika trafiğe göre uzamakta)İnternetiniz bağlantınız yoksa lütfen telefon aracılıyla pazarlık yapın . Tavsiyem metronun çalışmadığı saatlerde aşağıda anlatacağım taksi uygulamaları ile adresinize ulaşmanız .

Online Taksi Uygulamaları (programları,aplikasyonları) ile

Hava alanından çıkarken ilk sizi taksiciler karşılayacaklardır . Söyleyecekleri fiyatlar 500-1000 grivin arası olacaklardır . Ortalama  700 -800   grivin istiyorlar .

Online taksi uygulamaları(ios ,android )ile gidebilmek mümkün .

Online taksi uygulamaları

Neden Yandex’i tavsiye ediyorum . 

Nasıl bir ekonomi yaptınız anlatalım . Dövizcide 100 dolar bozdunuz en az 200 uah kaybettiniz . Sokaktan taksi aldınız 250’ye gideceğiniz yerde  700-800 e gittiniz . Dediğim şekilde yaparsınız mesela 20 dolar bozdunuz 40 grivin kadar kaybettiniz 260 a falan merkeze gittiniz . Cebinizde 700 grivin  kaldı .

Uygulamaları kurmak için aktif bir telefona ihtiyaç var . Numaranıza gelecek kod ile programları kurabilirsiniz .

Özetle yukarıda bahsettiğim uygulamaları hepsine bakıp en uygun olanı da tercih edebilirsiniz .

Çünkü fiyatlar çok değişken . Yandex, bazen çalışmayabilir ve ya yüksek fiyat verebilir .

 

 Konaklama ile ilgili maliyetler ve öneriler

Bu yerleri seçerken

 

Hostel’da rahat edemem ,özel hayatım da olsun derseniz önerilerim

Booking.com en güvenilir sitedir . Şartlarını yerine mutlaka getirir .

Airbnb,son zamanlarda etkinliğini artıran Amerikan sitesi .Ev sahipleri ile doğrudan bağlantı kurmanızı sağlayan bir site . Evlerini ya da odalarını kiraya vermek isteyenlerin kullandığı bir site . Oteller ve hostellar da mevcut .

 

Yerel siteler ve emlakçılar ile ev kiralama

Tercih sizin

Kiralık Daire Önerisi (Düşük maliyetli )

Çoğu Türk vatandaşı tarafından tercih edilen Smart House dedikleri apart daireler var .Bir kaç yıllık yeni bina temiz ,modern ve ekonomik .  İçinde mini mutfak ve  ekipmanları , smart tv ,ütü vs ev eşyalarını 18-30 metrekare apart daireler çok revaçta . Günlük 450-900 uah  arasında değişen farklı konseptlerde 2 -4 kişilik apart daireler,ulaşım için toplu ulaşım araçlarını kullanırsanız ekonomik olabilir .

           

Adresi Mashynobudivna 41

Google haritadaki  konumu

https://www.google.com/maps/place/Mashynobudivna+St,+41,+Kyiv,+Ukrayna,+03067/@50.449909,30.4184144,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x40d4cc3ff13d631d:0xd86f4fb09b57f8a!8m2!3d50.4499056!4d30.4206031

Not: İphone telefonlarda açılmayabilir . Adresi harita uygulamasına yazmanız gerekebilir .

Nasıl ulaşılabilir ?

Mc Donalds yanındaki kırmızı hattaki Khreschatyk teki  (Kiev’in ana caddesi)metro durağından 6 durak sonra Beresteyska durağında inmeniz gerekiyor . Buradan da 1.2 m yürümeniz gerekiyor .  İki çıkış var . Metronun kendi çıkışından sağa doğru çıkış yaparsanız . Dışarıyı gördüğünüzde yukarı çıkıp ordan sağa doğru  yürümeniz gerekiyor . Metronun kendi çıkışından sağa sapmadan doğrudan giderseniz çıkışta toplu taşıma araçları  ile sağ yönüne giderseniz .

Harita uygulamanızdan yardım almanızı tavsiye ederim .Metronun son saatlerinde gelirseniz yollarda bir sıkıntı yok .

Taksi ile ulaşım sağlayacaksanız günlük 150-250 arasında bir ücret çıkabilir . Yandex ile deneyecekseniz adresi 41 yerine 39 yapın .

Gidiş geliş taksi kullanacaksanız 200-300 uah fazla ödeyip merkezde kalmanız daha mantıklı olur.

Gelelim yeme-içme  maliyetlerine

Fiyatlar Türkiye’den ucuz değil . İrili ufaklı bir çok Türk restoranı mevcut . Araplar da rağbet gösteriyor.Gürcü mutfakları da tercih edilebilir .

Khreschatyk Caddesi(Merkez Cadde)

 

 

Puzata Hata -Podol

Puzata Hata :Ukrayna yemekleri  sunan ,Kiev’in bir çok yerinde bulabileceğiniz self servis (kendi kendine )hizmet sunan restoran zinciri .Ukrayna mantısı  Vareniki . Etli olan hariç tercih edilebilir . Çorbalarını bulyon sebebiyle içmenizi tavsiye etmiyorum .

Gece kulüpleri tavsiyeleri

Daha belirgin bir plan için

Gelelim yetişkin işlerine

Son olarak bütçenizde çok delik açabilecek uyarılara:Para tuzakları

Tatilinizin renkli , anlamlı ve özel geçmesi için romantik anlara da bağlı . Çeşitli arkadaşlık sitelerinden birileri ile tanışmalısınız yada bir yerde birileri ile tanışmak mümkün.

İnternet üzerinden tanıştığınız ve sizinle buluşmak isteyen kızlarla dikkat etmeniz gerekenler

Özellikle son iki soru önemli .Aptal keriz yerine konulabilirsiniz. Nasıl mı ?

 

Peki kimse ile görüşmeyecek miyiz?Sadece dikkatli olun diye bunları yazıyorum . Muhabbetiniz nasıl ilerlediyse ona göre karar verirsiniz .

Bir şeyler içmeyi teklif edebilirsiniz . Tepkisini ölçersiniz . Samimi bir kızsa teklifinizi kabul edecektir . Sizin istediğiniz bir yerde yemek yiyebilirsiniz . Dışarıda buluşup etrafı gezdirmesini isteyebilirsiniz . 

Size önerim kendimin de tercih ettiği saat 15:00-18:00 arasında yemeklerde happy hour denilen 1+1  sistemi uygulayan Evreziya restoranlarda  buluşmak . Sushi yi sevmeyen yok . 1 er porsiyon içecekle 300 -400 grivniye çok güzel atmosferde ve ekonomik bir randevu yapabilirsiniz . 4 kişi iseniz  günü her saatinde set menü almanızı tavsiye ediyorum . İçeceklerle 450-600 grivniye buluşmanızı gerçekleştirebilirsiniz . Açıkçası bir kızla yemekli bir randevu 500-1000 grivin  arası çok normal karşılamalısınız .

Exit mobile version